Koken in de natuur, met de juiste kookboeken nog leuker!

Buiten koken brengt iets machtigs en misschien wel iets magisch met zich mee. Gebruik maken van de elementen en er tegelijkertijd aan blootgesteld worden, het ultieme gevoel van vrijheid gaat daarmee gepaard. Maar ondanks dat het zo idyllisch klinkt, blijven veel barbecues jarenlang hetzelfde. Terwijl de mogelijkheden van het buiten koken eindeloos zijn en erg variërend kunnen zijn. Een Petromax Atago Vuurschaal kun je bijvoorbeeld als grill, smoker en zelfs als oven gebruiken. Ook een dutch oven zit boordevol mogelijkheden qua bereidingswijzen. In de blog nemen wij jullie mee in het genot en ze veelzijdigheid die het buiten koken met zich mee kan brengen. Zodat je jouw familie en vrienden hier ook kennis mee kan laten maken en versteld kan laten staan wat voor heerlijke gerechten er allemaal buiten gemaakt kunnen worden. Maar doe het het niet alleen voor hen, gun jezelf ook het genot van dit alles!

Houtskool of Briketten?

De grootste verschillen tussen houtskool en briketten is dat houtskool warmer wordt dan briketten. Daardoor gaat houtskool wel minder lang mee dan briketten. Daardoor zijn briketten beter geschikt voor gerechten die meer tijd in beslag nemen zoals pulled pork. Houtskool is beter geschikt voor gerechten die een hoge temperatuur nodig hebben en misschien zelfs vlammen, zoals voor een heerlijke flame-grilled ribeye! In dit boek, BARBEQUE met Houtskool en Briketten, waarin de beginselen van het koken met een barbecue uitgelegd worden, staan heerlijke gerechten die voor als je met houtskool of briketten kookt. Een aanrader voor elke beginnende buitenkok!

Barbecue en Bier

Barbecue en bier, een gouden combinatie! Maar heb je je altijd al afgevraagd bij welk gerecht, welk bier het beste past? Met het boek Barbecue & Bier wordt op dit thema ingegaan. Er wordt uitleg gegeven over verschillende soorten bier, er staan recepten met bier erin beschreven en bij elk recept is er een bieradvies. Dit fantastische boek helpt je bij het optimaliseren van het genieten van bier en barbecuen! 

Rokerige gerechten

Eén van de charmes van buiten koken en boven vuur koken is de rooksmaak die dit met zich mee kan nemen. Je kunt op verschillende manieren komen tot een heerlijke rooksmaak in je gerechten komen. Dit kan op een gewone barbecue, met een smoker en bijvoorbeeld met een rookkast. In het boek, BBQ SMOKER, nemen de auteurs je mee in de wondere wereld van het roken tijdens het koken. 70 heerlijke gerechten, van vlees tot vegetarisch en van voorgerecht tot dessert. Want niets is onmogelijk met de smaak van rook!

Dutch Oven

Voor heerlijke gerecht boven open vuur is de dutch oven te perfecte pan om te gebruiken. Met zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid is hij onmisbaar voor elke buitenkok! In Dutch Oven, gaan de auteurs in op de veelzijdigheid van de dutch ovens en laten ze je de heerlijke gerechten die je hiermee kunt maken zien!

Kookboeken, koken in de natuur

Verras jezelf

Ontdek de veelzijdigheid van buitenkoken met de recepten uit onze kookboeken. Verwen jezelf en iedereen in jouw omgeving terwijl jullie buiten genieten. Verras niet alleen jouw familie en vrienden met de lekkerste gerechten, maar verras bovenal jezelf!

Laat een reactie achter