Wie wij zijn

De webshop Buitenkookproducten is in 2011 opgericht en in 2022 hebben wij de webshop overgenomen.

In 2016 zijn wij, Jan en Gera Berends begonnen met het idee om back to basic te gaan. Door zelf groenten en kruiden te kweken in de tuin, buiten te koken en geen pakjes en zakjes meer te gaan gebruiken. Samen koken wij graag en ontdekten het cowboy koken. Vanuit een Chuckwagon werd er op gietijzer gekookt voor de cowboys die met hun paarden achter de kudde aan waren. Jan bouwde eind 2017 met dochter Marieke een Chuckwagon na die we nog steeds inzetten bij demonstraties, caterings en workshops.

In 2018 is ons andere bedrijf Bûtenshûs Kokkerelle opgericht. Vanuit dit bedrijf verzorgen wij authentieke buitenkook workshops en caterings. Buitenkookproducten was destijds sponsor van ons culinair BBQ-team. Door de passie die wij hebben voor het buitenkoken en de beleving die wij ervaren is het een unieke samenloop om deze twee bedrijven te combineren. Van je hobby je werk maken, wie wil dat nou niet?

Ons doel is om dé buitenkook leverancier te zijn met eerlijke producten die lang meegaan, producten die het buitenleven tegemoet komen en de plek waar je voor advies, demonstraties en workshops terecht kan. Vanuit eigen ervaring kunnen wij precies vertellen wat men nodig heeft en wat men kan gebruiken.

Wij zijn ons daarnaast bewust van het feit dat de consument steeds meer waarde hecht aan eerlijke service. Dit is onderdeel van ons bedrijf zodat we volledig kunnen aansluiten bij de verwachting van de klant.

Waar buitenlucht en lekker eten samen komen…