Winters barbecueën met de Petromax Pyron met bakplaat BBQ

De echte barbecuefan houdt natuurlijk van een fikkie stoken, zelfs in de winter. Het heeft iets super gezelligs om in de winter buiten bij een vuurtje te zitten, zeker als het al donker is. Speciaal voor deze mensen is er nu de Petromax Pyron met bakplaat BBQ. Dit is eigenlijk een vuurton die je kunt gebruiken om er als het buiten frisser wordt toch warm bij te zitten, maar je kunt er ook een gietijzeren grillplaat bbq van maken. Gebruik hem om gezellige avondjes in de tuin te organiseren, nu je in verband met corona niet meer met veel mensen tegelijk binnenshuis mag afspreken. Je kunt er veel creatiever mee koken dan met een standaard barbecue, want je bakt niet op een rooster maar op een plaat. Dit wil zeggen dat je eten er niet doorheen valt. Kluts een eitje op deze Petromax Pyron met bakplaat BBQ, gooi er shoarmavlees op of grill er kleine reepjes groente op. Alles is mogelijk met deze bakplaat barbecue, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van een knus kampvuurtje.


Petromax Pyron met bakplaat BBQ

Een barbecue met bakplaat biedt je meer opties

Doordat je niet op een rooster bakt maar op een plaat is zo’n bakplaat bbq steeds populairder aan het worden. Het grote voordeel ervan is dat je je eten niet rookt maar bakt, net zoals je in een pan zou doen. Je eten smaakt en ruikt dus niet zo naar rook, wat veel mensen een stuk lekkerder vinden. Bovendien kun je er gerust in een kringetje omheen zitten, wat bij een normale barbecue vrijwel onmogelijk is in verband met de rookproductie. Met dit exemplaar kun je gerust al je vrienden uitnodigen voor een tuinfeestje, inclusief een lekkere maaltijd die je ter plekke bereidt. Maak er een gezellig avondje van rondom het vuur, terwijl de lapjes vlees sudderen op de grillplaat erbovenop. Zie jij jezelf al zitten met je vrienden op het tuinterras? Een biertje of wijntje erbij en de avond kan niet meer stuk, zelfs als het buiten koud is!


Petromax Pyron met bakplaat BBQ

Bakken en koken doe je tegelijk op deze bakplaat barbecue

De bakplaat van deze bbq plaats je gemakkelijk bovenop de vuurton, waarbij je in het midden een gat overhoudt. Bij Petromax hebben ze daar namelijk iets cools voor verzonnen: Een gietijzeren pan die je in het midden over deze opening plaatst. Deze kun je tegelijkertijd met de bakplaat bbq gebruiken, waardoor je verschillende ingrediënten/gerechten tegelijk kunt bereiden. Je kunt dus grotendeels koken zoals je in de keuken gewend bent, maar dan in de tuin of op het balkon. Denk aan heerlijke stoofpotjes, pruttelende soepjes vol met verse ingrediënten of een lekkere stamppot. Wees net zo creatief als in de keuken en creëer zo het ultieme buitenleven, in je eentje of met al je vrienden of familie. Het zijn dit soort avondjes in de buitenlucht die van de winter toch iets heel bijzonders maken.

Laat een reactie achter