Pulled BBQ chicken in de Dutch Oven
Kip op zijn lekkerst!
Lees hier hoe je de lekkerste Pulled BBQ chicken in de Dutch Oven maakt.
Wij hebben een Dutch Oven van Petromax gebruikt.
Ingrediënten voor 4 hongerige personen
- 4 kipfilets
- olie (kokosolie, roomboter, zonnebloemolie)
- ½ ui, grof gesneden
- 2 – 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 350 ml barbecuesaus
- 1 – 2 theelepels ‘hot sauce’
- 250 ml kippenbouillon of –fond
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels peper
- 8 wraps of broodjes
Zo maak je deze pulled BBQ chicken in je Dutch Oven
Bereidingswijze (15 minuten voorbereiden + 60 minuten kooktijd)
- Steek 20 briketten aan.
- Doe de ui en knoflook met een beetje olie in de Dutch Oven. Plaats de Dutch Oven met de deksel erop op acht briketten.
- Na ongeveer vijf minuten leg je de kipfilets samen met de overige ingrediënten bovenop de ui en leg je de overige 12 briketten op de Ducth Oven. Nu liggen er dus acht briketten onder en 12 briketten bovenop de Dutch Oven.
- Na 30 minuten hoor je de kip al lekker pruttelen en kun je voorzichtig de deksel van de Dutch Oven halen en de kipfilets omdraaien. Vervolgens laat je de kip nog eens 30 minuten pruttelen.
- Na in totaal 60 minuten zijn de kipfilets gaar en haal je ze uit de Dutch Oven. Leg enkele briketten extra onder de Dutch Oven en laat de saus met de deksel eraf voor de helft inkoken. De saus wordt hierdoor ook wat dikker en dat is goed.
- ‘Pluk’ ondertussen de gare kip met twee vorken, zodat je een flinke berg Pulled Chicken krijgt. Het resultaat kan ik het beste omschrijven als draadjesvlees. Voeg de kip na het plukken weer toe aan de saus en laat het nog ongeveer 10 minuten rusten zonder de hitte van briketten.
- Beleg enkele wraps of broodjes met de Pulled BBQ Chicken en smullen maar!
Serveertip
Pulled BBQ Chicken in de Dutch Oven is erg lekker met zuurkool en augurk, zoals wij het ook hebben gegeten.
Bekijk ook eens de andere producten die het buiten koken een stuk makkelijker maken!
Vandaag de nieuwe 4,5 ft ingewijd met dit fantastische gerecht.
Het was weer smullen !!
Hoi Minne, wat goed om te horen dat het jullie gesmaakt heeft; is inderdaad een heerlijk recept! groet Michel
Op dit moment bezig in de petromax ft3 ruikt erg lekker.
Ziet er goed uit. Kan niet wachten makkelijk recept voor de beginner
Wat leuk om te horen! Eet smakelijk!
Groet,
Michel
Hi, ook nu bezig met dit recept. Ruik erg goed na 30 minuten , ben benieuwd naar het eind resultaat !!
Goedemiddag Ingmar, leuk dat je hem aan het maken bent! Weet zeker dat hij gaat smaken!
Groet Michel
Nu net de kip erin. Ruikt nu al lekker! Eerst al een brood gebakken in de dutch oven. Zeer goed geslaagd het brood. Ben benieuwd.
Wij gaan het weer maken vandaag. De vorige keer gegeten met zuurkool en augurk, heerlijk en het restje de volgende dag gegeten met bami, ook super. Dit recept is er zeker eentje om te onthouden. Vanavond gaan we het eten met mihoen en augurk
Goedemiddag,
Altijd leuk om te horen dat het recept zo goed bevalt!
Eet smakelijk!
Groet,
Michel