Pulled BBQ chicken in de Dutch Oven

Kip op zijn lekkerst!

Lees hier hoe je de lekkerste Pulled BBQ chicken in de Dutch Oven maakt.
Wij hebben een Dutch Oven van Petromax gebruikt.

Ingrediënten voor 4 hongerige personen

  • 4 kipfilets
  • olie (kokosolie, roomboter, zonnebloemolie)
  • ½ ui, grof gesneden
  • 2 – 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 350 ml barbecuesaus
  • 1 – 2 theelepels ‘hot sauce’
  • 250 ml kippenbouillon of –fond
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels peper
  • 8 wraps of broodjes

Zo maak je deze pulled BBQ chicken in je Dutch Oven

Bereidingswijze (15 minuten voorbereiden + 60 minuten kooktijd)

  1. Steek 20 briketten aan.
  2. Doe de ui en knoflook met een beetje olie in de Dutch Oven. Plaats de Dutch Oven met de deksel erop op acht briketten.
  3. Na ongeveer vijf minuten leg je de kipfilets samen met de overige ingrediënten bovenop de ui en leg je de overige 12 briketten op de Ducth Oven. Nu liggen er dus acht briketten onder en 12 briketten bovenop de Dutch Oven.
  4. Na 30 minuten hoor je de kip al lekker pruttelen en kun je voorzichtig de deksel van de Dutch Oven halen en de kipfilets omdraaien. Vervolgens laat je de kip nog eens 30 minuten pruttelen.
  5. Na in totaal 60 minuten zijn de kipfilets gaar en haal je ze uit de Dutch Oven. Leg enkele briketten extra onder de Dutch Oven en laat de saus met de deksel eraf voor de helft inkoken. De saus wordt hierdoor ook wat dikker en dat is goed.
  6. ‘Pluk’ ondertussen de gare kip met twee vorken, zodat je een flinke berg Pulled Chicken krijgt. Het resultaat kan ik het beste omschrijven als draadjesvlees.  Voeg de kip na het plukken weer toe aan de saus en laat het nog ongeveer 10 minuten rusten zonder de hitte van briketten.
  7. Beleg enkele wraps of broodjes met de Pulled BBQ Chicken en smullen maar!

Serveertip

Pulled BBQ Chicken in de Dutch Oven is erg lekker met zuurkool en augurk, zoals wij het ook hebben gegeten.

Bekijk ook eens de andere producten die het buiten koken een stuk makkelijker maken!

8 reacties

  1. Minne Bekhof op 07/10/2018 om 19:56

    Vandaag de nieuwe 4,5 ft ingewijd met dit fantastische gerecht.
    Het was weer smullen !!

    • Buitenkook producten op 07/10/2018 om 20:02

      Hoi Minne, wat goed om te horen dat het jullie gesmaakt heeft; is inderdaad een heerlijk recept! groet Michel

  2. Michel op 29/11/2020 om 14:00

    Op dit moment bezig in de petromax ft3 ruikt erg lekker.
    Ziet er goed uit. Kan niet wachten makkelijk recept voor de beginner

    • Buitenkook producten op 29/11/2020 om 14:26

      Wat leuk om te horen! Eet smakelijk!
      Groet,
      Michel

  3. Ingmar op 02/01/2021 om 16:17

    Hi, ook nu bezig met dit recept. Ruik erg goed na 30 minuten , ben benieuwd naar het eind resultaat !!

    • Buitenkook producten op 02/01/2021 om 17:49

      Goedemiddag Ingmar, leuk dat je hem aan het maken bent! Weet zeker dat hij gaat smaken!
      Groet Michel

  4. Marcel en Anja op 03/01/2021 om 12:12

    Wij gaan het weer maken vandaag. De vorige keer gegeten met zuurkool en augurk, heerlijk en het restje de volgende dag gegeten met bami, ook super. Dit recept is er zeker eentje om te onthouden. Vanavond gaan we het eten met mihoen en augurk

    • Buitenkook producten op 03/01/2021 om 12:31

      Goedemiddag,

      Altijd leuk om te horen dat het recept zo goed bevalt!
      Eet smakelijk!
      Groet,
      Michel

Laat een reactie achter