Geroosterde paprikasoep met rivierkreeftjes en zoete yoghurt

Heerlijk in de tuin of op de camping is dit Paprikasoep snel bereid.
Dit recept kun je bereiden met een Petromax rf33 Rocket Stove.

Ingrediënten voor de Paprikasoep

4 rode paprika’s
2 uien in grove stukken gesneden
2 tenen knoflook in plakjes
Tijm (4 takjes verse of 1tl gedroogde)
1 bakje rivierkreeftjes
1 winterpeen, gewassen en in plakken
3 tomaten in blokjes of 1 blikje tomatenblokjes
1,3 liter runderbouillon
beetje verse koriander
2 handjes nacho cheese chips
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel honing

Werkwijze met de Petromax Rocket Stove

Smeer de gewassen paprika’s in met olijfolie en rooster deze aan een spies of stok boven het vuur van de Petromax Rocket Stove tot ze goed kleuren.
Laat ze afkoelen en verwijder het vel, de klokhuizen en de stelen. Snijd de paprika’s in blokjes.
Tip: ontvellen gaat heel makkelijk als je de paprika’s laat afkoelen in een gesloten plastic zak!

Hak de uien en de wortel grof en bak deze aan in een flinke scheut olijfolie.
Bak even goed door tot ze licht kleuren, voeg dan de tomaten, de knoflook, de tijm en de paprika’s toe en bak dit even mee. Dit kun je doen in een gietijzeren braadpan.

Blus af met de bouillon en laat zachtjes 20 minuten pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Meng de yoghurt met de honing en de gehakte koriander.
Verdeel de soep over vier borden, verdeel hierover de rivierkreeftjes, schep hierin een flinke lepel zoete yoghurt,
en verkruimel hierover de taco`s.

Serveer meteen!

Meer weten over de Rocket Stove of je wilt hem bestellen Petromax Rocket Stove

Laat een reactie achter