Overal pizza maken met de Ooni Pizza oven

Pizza is misschien al jaren één van de populairste gerechten van Nederland. Helemaal de pizza’s die uit een houtgestookte pizza oven komen bij een Italiaans restaurant. Veel mensen zouden dat ook wel thuis kunnen maken, maar een zo’n oven is niet goedkoop en neemt veel ruimte in beslag. Dit probleem is opgelost door de bedenkers van de Ooni Pizza oven! Met deze handige compacte pizza oven kun je houtgestookte knapperige pizza maken gewoon in jouw achtertuin of tijdens het kamperen. Door zijn lage gewicht van 15kg is hij makkelijk te dragen en te vervoeren. Zo kun je vrijwel overal in de buitenlucht samen met jouw familie en vrienden genieten van de lekkerste zelfgemaakte pizza’s!

Hoe werkt de Ooni Pizza oven?

De Ooni Pizza oven heeft uitklapbare poten, waardoor hij compact vervoerd kan worden. Daarnaast kan de schoorsteen ook losgemaakt worden. Wanneer je vuur hebt gemaakt in de Ooni Pizza oven is hij al binnen 15 tot 20 minuten op temperatuur (tot wel 450 graden celsius!). Hierdoor kunnen jouw pizza’s al binnen 1 tot 2 minuten klaar zijn! Op deze manier kan je in korte tijd veel verschillende pizza’s maken, zodat er voor ieder wat wils is. Maar wat alle pizza’s gemeen hebben is dat ze een heerlijk knapperige bodem hebben en die fantastische houtoven smaak!

Ooni-pizza-ovens

Twee Soorten Ooni Pizza ovens

Er zijn twee soorten Ooni Pizza ovens, namelijk 1 die op houtpellets gestookt wordt en 1 die middels hout en houtskool gestookt wordt. Daarnaast kan de Ooni Pizza oven die op hout en houtskool gestookt wordt ook worden gebruikt met een gasbrander. Hierdoor kan hij ook binnen gebruikt worden, omdat er geen rook geproduceerd wordt. Maar beide pizza ovens produceren dezelfde fantastische pizza’s!

Maak je Ooni Pizza oven compleet!

Om je Ooni Pizza helemaal compleet te maken heeft Ooni een paar fantastische accessoires ontwikkeld. Om goed te controleren of je oven al op temperatuur is hebben ze een infrarood thermometer. Met deze thermometer kan op een veilige manier kijken of de pizza oven al op jouw gewenste temperatuur is. 

Tijdens het bakken van jouw pizza’s is het belangrijk om de pizza’s ook genoeg te draaien, zodat de pizza gelijkmatig gaar wordt. Om dit makkelijk te maken is er de Ooni aluminium pizzaschep, waarmee je in een handomdraai jouw pizza’s draait!

Wanneer je de Ooni Pizza oven graag op reis meeneemt of naar familie en vrienden, kan je dit eenvoudig doen met de draagtas. Hiermee wordt het vervoeren van jouw Ooni Pizza oven een fluitje van een cent!

Maak je eigen pizza feest

Geniet van het gemak die de Ooni pizza ovens met zich meebrengen en maak van elke keer dat je hem gebruikt een feestje. Doordat hij snel op temperatuur is en daardoor de pizza’s snel gaar bakt is hij ideaal om te gebruiken wanneer je familie en vrienden op bezoek hebt. Ook zal het een echte aanwinst zijn op jouw kampeertrip, want wie wilt er nou niet van de natuur genieten van zowel de natuur als van een heerlijke knapperige houtoven pizza? 

Laat een reactie achter