Houtkloven, een bijl is verleden tijd met NO-AXE

Om het echte gevoel van buiten koken te creëren is hout de brandstof die je wilt gebruiken. Als je echt back-to-basics gaat tijdens een kampeertrip is dat ook de enige mogelijkheid om vuur te maken. Niet alleen in de natuur, maar ook in de tuin geeft het koken op open vuur jouw eten net iets extra’s en maakt het nog net iets specialer. Daarom is het zo fijn om met behulp van hout te koken. Maar het is wel altijd een zware klus om het hout te kloven, daarnaast is het gebruiken van een bijl niet zonder risico’s. Hij kan uit je handen schieten met alle gevolgen van dien en het is ook niet prettig om hem op reis mee te nemen. Kortom, er kan een hoop misgaan met een bijl als je even een moment van onoplettendheid hebt. Daarom is de NO-AXE houtklover ontwikkelt, deze revolutionaire manier van houtkloven is makkelijk, niet zwaar en veilig.


Het verschil tussen een bijl en de NO-AXE

In feite is de NO-AXE houtklover een stabiel staande bijl. Wanneer je een bijl gebruikt is de scherp kant altijd naar beneden gericht, bij de NO-AXE houtklover is de scherpe kant juist naar boven gericht. Daarnaast beweeg je de NO-AXE tijdens het houtkloven niet, waardoor je niet hoeft te zwaaien met een zwaar en scherp object. Dit maakt de NO-AXE een stuk veiliger dan een traditionele bijl. 

Wanneer je hout klooft met een bijl moet je altijd zwaaien met een zwaar en scherp object, sommige mensen houden het hout dat geklooft moet worden zelfs vast. Wij hoeven je vast niet uit te leggen wat voor mogelijke problemen dat kan opleveren. Bij de NO-AXE is het object waarmee je slaat een rubberen hamer, hierdoor wordt het een stuk veiliger om hout te kloven. Je zet simpelweg het stuk te kloven hout op de NO-AXE, slaat met de hamer op het stuk hout en door de scherpe rand wordt het in tweeën gespleten. Al het hout met een diameter van 20 centimeter of kleiner kan geklooft worden met de NO-AXE houtklover. Daarnaast is de NO-AXE relatief licht (4,5 kg), maar heeft hij wel genoeg gewicht om stabiel op zijn vlakke onderkant te staan. Ook is er een beschermhoes om de scherpe rand te bedekken wanneer je de NO-AXE niet gebruikt.

Het verschil tussen een bijl en een NO-AXE is dus niet alleen de omgekeerde richting van de scherpe rand, maar ook de toename van veiligheid en gemak zijn enorm. Waardoor houtkloven geen tijdrovende klus meer hoeft te zijn waar je tegenop kijkt en je nog vaker kan genieten van een heerlijk vuur. Of dat nou is voor de gezelligheid, om te koken of beide. De NO-AXE maakt het mogelijk!


Tips voor houtkloven

Wanneer je hout gaat kloven is het beter om het te kloven wanneer het hout ‘vers’ is en het daarna pas te laten drogen. Als het hout al gedroogd is, worden de houtvezels taai en dat maakt het kloven ervan een stuk moeilijker. Daarom is ons advies dan ook om niet eerder dan een week voordat je gaat kloven te beginnen met het voorzagen van een stam. Zodat het nog niet te ver gedroogd is wanneer je gaat kloven.

Ook is het belangrijk om van te voren te bedenken hoe groot de stukken hout moeten worden die je gaat kloven. Het is altijd handig om genoeg dunne stukken hout te hebben als aanmaakhout, maar je hebt ook genoeg dikkere stukken nodig die het vuur lang genoeg gaande kunnen houden. Bedenk daarom van tevoren goed wat voor hout je nodig hebt, want kleiner/dunner maken kan altijd nog!


Geniet moeiteloos van vuur

De NO-AXE maakt houtkloven veilig en makkelijk, of het nou midden in de natuur is of gewoon in je tuin. Met deze nieuwe manier van houtkloven krijg je snel en moeiteloos de stukken hout die jij nodig hebt. Zodat je meer tijd overhoudt om samen met familie en vrienden van het vuur in een vuurschaal of vuurhaard te genieten. Het gemak en de veiligheid die de NO-AXE houtklover met zich meebrengt, maakt houtkloven een leuke klus. Waardoor je nog meer plezier kunt halen uit het hele proces van vuur maken. Want er is niks mooier dan genieten van een mooi vuur, een maaltijd die op open vuur bereid is of beide. En dat kan nu vrijwel moeiteloos!

Laat een reactie achter