Draadjesvlees in een Dutch Oven
Heerlijk oud hollandse recept wat je kan bereiden in een stoofpan gietijzer of bijvoorbeeld een Dutch oven. Wij gebruiken zelf de Joy kolen stove, dit is de ideale kole stove om vlees mee te stoven. Je legt 3 hete Echt briketten in de kolen stove zet de Dutch Oven erop en je kunt gelijk beginnen. Ideaal!
Ingrediënten voor 4 personen in een Dutch Oven vanaf 5 liter
- 600 g runderlappen
- 1 ui, fijngehakt
- 50 g boter
- 3 el azijn
- 1 el mosterd
- 300 ml runderbouillon
- 1 plakje ontbijtkoek
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 el bloem
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze in een stoofpan gietijzer
- Verhit de helft van de boter in een Dutch Oven of stoofpan gietijzer en fruit de ui zachtjes op laag vuur.
- Verhit ondertussen de bouillon.
- Schep de ui uit de pan en zet even apart.
- Zet het vuur hoog en laat de rest van de boter in de pan smelten.
- Bak het vlees al omscheppend op hoog vuur bruin.
- Voeg de bloem toe en schep de uien weer terug in de pan.
- Schenk de warme bouillon erbij zodat het vlees net onder staat.
- Voeg de laurier, kruidnagels en azijn toe en breng het geheel rustig aan de kook.
- Zet de pan met deksel op een warmhoudplaatje op het allerlaagste pitje en laat het vlees in 3 tot 4 uur heel rustig gaar worden.
- Verkruimel tegen het eind de ontbijtkoek erdoor.
Kijk of bestel hier je Petromax Dutch Oven.
ik gebruik de Duch Oven { D O } in de hooi madam !! geweldig gaat dat
Hallo Pauly,
Dat lijkt inderdaad goed bij elkaar te passen. Is de gaartijd in de hooimadam dan ook korter in vergelijking met een gewone pan? De Dutch Oven blijft zelf natuurlijk al langer heet.
Wij ontvangen ook graag een foto van je Dutch Oven in de hooimadam!
Veel kookplezier toegewenst.
Vriendelijke groeten,
Jan en Gera Berends