Rocket Stove , hoe werkt het?

Petromax RF 33 rocket stove

Als je begint met het in gebruik nemen van de Petromax RF33 Stove kooktoestel zet de stove dan op een tegel. De stove wordt warm aan de onderkant en bij het invoeren van het hout kan het gebeuren dat er wat brandend as op de tafel terecht kan komen. Leg een aanmaakblokje achterin de vuurkamer en steek het aan.

De takjes kunnen nu in de vuurkamer gelegd worden met het rekje eronder je zult zien dat de takjes gaan branden alleen aan de voorkant (als een lucifer). Nu kun je de gietijzeren koekenpan erop zetten en de takjes doorschuiven.

Het aantal takjes bepaald de warmte en de snelheid van het koken. In principe kun je binnen een minuut koken! Omdat de takjes aan de voorkant branden raad ik je aan om geen dikke takken te gebruiken. Deze dikke takken kunnen niet snel genoeg doorbranden en je kan het niet naar voren schuiven met het gevolg dat het vuur voor de vuurkamer komt. Dit in onze ervaring bij het gebruik van de Petromax RF33 Rocket Stove

Petromax Rocket Stove RF33
Petromax Rocket Stove RF33

Waarom een Petromax RF33 Rocket Stove?

De Petromax is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De Petromax brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan  briketten of houtskool.

Uitgekookt? De takjes in de Petromax brandt vanzelf op, en houdt je tot die tijd lekker warm als het afkoelt buiten.

Wat kan je op de Petromax RF33 Rocket Stove koken?

Op de Petromax kun je grillen, maar ook bakken, wokken, stoven etc,. Je kunt de Petromax rocket stove namelijk in combinatie met elke pan gebruiken. Je bereidt er van alles mee, van snelle een pan gerechten tot uitgebreide diners.

Starten met buiten koken! Koop nu je eigen: Petromax Atago Vuurschaal | Envirofit | Gietijzer

Laat een reactie achter