Coox Stove kooktoestel, hoe werkt het?

Coox stove

Als je begint met het in gebruik nemen van de Coox Stove kooktoestel zet de stove dan op een tegel. De stove wordt warm aan de onderkant en bij het invoeren van het hout kan het gebeuren dat er wat brandend as op de tafel terecht kan komen. Leg een aanmaakblokje achterin de vuurkamer en steek het aan.

De takjes kunnen nu in de vuurkamer gelegd worden met het rekje eronder je zult zien dat de takjes gaan branden alleen aan de voorkant (als een lucifer). Nu kun je de gietijzeren koekenpan erop zetten en de takjes doorschuiven.

Het aantal takjes bepaald de warmte en de snelheid van het koken. In principe kun je binnen een minuut koken! Omdat de takjes aan de voorkant branden raad ik je aan om geen dikke takken te gebruiken. Deze dikke takken kunnen niet snel genoeg doorbranden en je kan het niet naar voren schuiven met het gevolg dat het vuur voor de vuurkamer komt. Dit in onze ervaring bij het gebruik van de rocket stove van Coox.

Waarom een Coox stove kooktoestel?

De Coox is een kwalitatief hoogwaardig en trendy kooktoestel voor in de tuin, het park of op de camping. Je kunt er het hele jaar door buiten op grillen, wokken, bakken en stoven. De Coox brandt op hout dat je zelf sprokkelt of gewoon bij de doe-het-zelfwinkel koopt. Veel minder vervuilend dan Bast kokosbriketten of houtskool.

Uitgekookt? De takjes in de Coox brandt vanzelf op, en houdt je tot die tijd lekker warm als het afkoelt buiten.

Wat kan je op de Coox stove koken?

Op de Coox kun je grillen, maar ook bakken, wokken, stoven etc, zeker nu de Gogrill ook te verkrijgen is. Je kunt de Coox namelijk in combinatie met elke pan gebruiken. Je bereidt er van alles mee, van snelle eenpans gerechten tot uitgebreide diners.

De Coox stove kooktoestel voor daar

In ontwikkelingslanden kan dit Coox stove kooktoestel levens redden!

Waarom wij meedoen

Daarom doen wij als buitenkookproducten.nl mee met de Coox campagne.  Zo kunnen mensen op een leuke en verrassende manier kennis maken met dit kooktoestel voor hier en daar.  Want de Coox stove is niet alleen geschikt voor arme landen, maar ook een erg mooi buitenkook-toestel voor in de achtertuin of op de camping!  Door het verhaal te vertellen over Coox, werken we aan ons uiteindelijke doel zoveel mogelijk clean cookstoves te verspreiden in ontwikkelingslanden.

De Coox stove is veel meer dan alleen een leuk toestel om buiten op te koken.  Het apparaat is gemaakt voor ontwikkelingslanden, waar het miljoenen levens kan redden!  Met jouw aankoop heb je niet alleen zelf een Coox in huis, zorg je er ook voor dat een gezin in een arm land erop kan koken, en daar hebben ze hem nog veel harder nodig!

Hier één, daar één

Met de verkoop van elke Coox stove kooktoestel hier, wordt één clean cookstove voor een gezin in een ontwikkelingsland gerealiseerd.
Dit doen we samen met Envirofit International, internationaal erkende organisaties die ervaring hebben met cook stove projecten in Afrika en India..
Voor elke Coox stove kooktoestel die hier verkocht wordt gaat er een naar een cookstove project.

Bekijk hier al onze Coox producten

Laat een reactie achter