• Vandaag voor 17:00 besteld

    De volgende werkdag verzonden

  • Gratis verzending boven 50 euro

    Gratis afhalen in Drouwenermond

  • Webwinkelkeur2
    Vertrouwd online kopen met

    de zekerheid van Stichting Webwinkelkeur

Cinnamon Rolls (kaneelrollen) met blauwe bessen uit de Dutch Oven

Cinnamon rolls – Dutch Oven.

Dit was onze allereerste van de Dutch Oven Recepten die we hebben geprobeerd, dus het was even spannend.
Het leuke was dat dit eens niet een vleesgerecht was, en dat de hele buurt naar zoete broodjes ging ruiken: heerlijk!

Ingrediënten Cinnamon rolls – Dutch Oven

  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 25 ml gesmolten boter/margarine
  • handvol blauwe bessen
  • 1 tl kaneel
  • 35 gr rozijnen
  • 250 gr bloem
  • 1 el suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 60 gr boter
  • 90 ml melk

Recept – Cinnamon rolls Dutch Oven

Voorbereiding

Smelt de boter in een pan, meng dat met de basterdsuiker, kaneel en rozijnen in een kom.
Doe de blauwe bessen in de gietijzeren pan waar je zojuist de boter in gesmolten hebt.
Voeg na een minuutje een restje basterdsuiker toe en blijf roeren totdat de bessen uit elkaar vallen.
Voeg dat ook toe aan het mengsel en zet even opzij.

Vulling Cinnamon rolls – Dutch Oven

Meng de bloem, suiker en bakpoeder met het zout.
Snij de boter in kleine blokjes en voeg het toe.
Kneed het geheel door elkaar.
Voeg de melk in een keer toe, en roer tot het een plakkerige massa wordt.
Rol daarna het deeg uit tot een vierkante plak.
leg nu het mengsel met de kaneel en de bessen er op en verspreid het over de lap.
Probeer het een beetje gelijkmatig te doen en ook goed de hoeken te vullen.
Rol de lap nu op en plak de rand goed dicht.
Snij de rol nu in plakken van ongeveer 5cm dik.
Warm een half “schoorsteentje” aan briketten op.
Je hebt er ongeveer 20 nodig.

Bereiding

We gaan er even van uit dat je de Dutch Oven al ingebrand hebt.
Zorg dat de Dutch Oven een beetje ingevet is (gebruik zonnebloemolie).
Leg acht hete Bast briketten onder de Dutch Oven, verdeel ze mooi onder de bodem.
Leg de Cinnamon Rolls in de pan, doe het deksel er op.
Leg nog eens twaalf  Bast briketten op het deksel en laat het twintig minuten staan.
Trek het deksel er af, haal je cinnamon rolls er uit, laat ze vijf minuten afkoelen en genieten maar!

Koop hier je Dutch oven en maak een keuze!

2 reacties

  1. John op 30/10/2017 om 20:05

    Leuke variatie op cinnamon rolls met die bessen. Ga ik ook proberen. Leuk om de stand even te zien op Northern Fires. Groetjes,

    John

    • Buitenkook producten op 31/10/2017 om 08:56

      Hoi John,
      Leuk dat je ons gezien hebt, was een super eetfestijn.
      Ben benieuwd of deze variant je bevalt!
      Laat het weten en een foto is altijd welkom.
      Groet Michel.

Laat een reactie achter