• Levering 2 à 3 werkdagen

    Gratis verzending boven 50 euro!

  • Afhalen in Drouwenermond

    De beste kwaliteit Buitenkook producten

  • Webwinkelkeur2
    Vertrouwd online kopen met

    de zekerheid van Stichting Webwinkelkeur

Cheesecake uit een Dutch Oven

Heerlijke Cheesecake uit een Dutch Oven.

Gek op koken in gietijzer? Misschien wist je het nog niet maar je kunt in je Dutch Oven veel meer dan vleesgerechten maken; bijvoorbeeld deze heerlijke cheesecake uit een Dutch Oven, makkelijk te maken en hij smaakt heerlijk.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een 5 liter Dutch Oven of een 8 liter Dutch Oven  verwarm deze voor in een vuurschaal of vuurplaats tot ongeveer 325 graden.
Om deze temperatuur te bereiken heb je 13 briketten aan de bovenkant en 7 briketten onder de gietijzeren pan nodig.

Veel Dutch Ovens staan op pootjes zodat je ze in je vuurschaal kunt zetten om er briketten onder te leggen. Heb je een Dutch Oven zonder pootjes dan gebruik je een trivit/onderzetter onder je pan zodat je de kolen niet verstikt.

Korst van de Cheesecake uit een Dutch Oven

  • 200 gram koekjes bijvoorbeeld bastogne, speculaasjes, stroopwafels of beschuitjes
  • 60-75 gr roomboter
  • 400 gram monchou (naturel roomkaas)
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker

Smeer de binnenkant van de Dutch Oven lichtjes in met zonnebloem olie.
Je kan ook bakpapier gebruiken, hiermee maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en kun je de bodem van de cheesecake als hij klaar is heel makkelijk aan de punten van het bakpapier uit je Dutch Oven tillen!
Druk het kruimelmengsel goed in de gietijzeren pan en tegen ze zijkanten.

Bak  dit gedurende 10 minuten en je bodem is al klaar.

Nu kun je beginnen met het bereiden van de cheesecake.

Ingrediënten kwarktaart

  • 5 pakjes zachte roomkaas
  • 1 kop suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel vanille
  • 1 kop zure room
  • 4 eieren
  • Zonnebloemolie
  • jou favoriete Cheesecake afwerking

Bereiden van  Cheesecake uit een Dutch Oven!

  • Meng met de hand de roomkaas, suiker, bloem en vanille tot ze goed zijn gemengd.
  • Voeg zure room toe. Opnieuw goed met de hand mengen.
  • Eieren één voor één toevoegen, mengen tot ze goed zijn gemengd. Giet dit geheel over de korst.
  • Bak ongeveer 1 uur of tot het midden bijna is uitgehard. Je kunt dit checken met bijvoorbeeld een grote sate prikker.
  • Til de cheesecake aan de punten van je bakpapier uit je Dutch Oven en laat hem afkoelen.

Doe voor het serveren je favoriete fruit erop.

Goed voor 12 tot 14 stukjes overheerlijke cheesecake, geniet ervan!

Laat een reactie achter