BBQ voor vrouwen

Wat leuk! Ik mag als Missbbq een gastblog schrijven en een gerecht bedenken voor mijn redder in nood!

Michel heb ik leren kennen op een buitenkook evenement (northern fires outdoor foodfestival) waar door een slagwind mijn tent kapot is gegaan. Binnen een paar minuten was het geregeld, Michel had zijn spullen dichter bij elkaar gezet en voilà, daar was mijn plekje voor de dag.

Wie is Missbbq?

Ik heb van mijn liefde en passie mijn werk gemaakt. Ik ben altijd al groot fan geweest van alles wat met eten te maken heeft. Ik bereid alles het liefst buiten op de barbecue, open vuur of in gietijzer. Mijn missie is om mensen te inspireren om naar buiten te gaan en zelf aan de slag te gaan. Je merkt vanzelf dat dit veel leuker is dan binnen! Ik wil vooral vrouwen laten zien dat barbecueën niet moeilijk hoeft te zijn. BBQ voor vrouwen mag best wat populairder worden. Dus ga naar buiten en light up your fire!

Na het maken van verschillende gerechten ben ik tot deze maaltijd gekomen.
Het is makkelijk om te maken in een Dutch Oven, met veel groenten, maar met enorm veel smaak.
Het is echt comfort food voor in de winter.

BBQ voor vrouwen, hier is het recept!

Asian kip Missbbq style

Tip! Hier wordt thuis pittig eten niet gewaardeerd, dus het gerecht heeft geen pittige elementen.
Hou je zelf wel van pittig, voeg dan een rode peper toe wanneer je de boemboe aan het gerecht toevoegt.

Ingrediënten:

  • 1 theelepel five spices
  • 1/2 theelepel uienpoeder 1/2 theelepel Djahe                                        
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1 grote teen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml water
  • 1 prei in ringen
  • 1 paksoi
  • 4 champignons in stukjes
  • 250 gram taugé
  • 500 gram kippendij in stukjes
  • 450 gram volkorenrijst

 

  • Snij alle groenten in stukjes. Scheid het wit van de paksoi en de blaadjes en doe dit in twee aparte bakjes.
  • Hak de knoflook tot puree.
  • Meng de kruiden, knoflook, gembersiroop, ketjap en sojasaus goed door elkaar en laat dit 10 minuten staan zodat alle smaken samen kunnen komen.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Maak de Dutch oven goed heet, dit kan gewoon boven een open vuur.
  • Voeg wat zonnebloemolie toe aan de pan en bak de kip stukjes totdat ze allemaal wit/bruin zijn.
  • Doe hier de champignons, prei en het wit van de paksoi bij en bak alles mee voor 3 minuten.
  • Voeg daarna de boemboe toe en roer alles goed door.
  • Doe het water en de kokosmelk in de pan en warm dit op totdat er rook vanaf komt.
  • Dan mag de rijst erbij.
  • Roer alles goed door voordat je de deksel op de Dutch oven doet.
  • Laat dit koken voor 15 minuten.
  • Check of het gerecht niet te dun is, anders laat je alles nog even op het vuur staan zonder deksel om in te dikken.
  • Als je pan van het vuur is, voeg dan de blaadjes van de paksoi en de taugé toe.
  • Doe dit niet te vroeg, anders mis je het knapperige in je gerecht.

 

Mocht je het lekker vinden, dan kan je nog een paar ringetjes salade ui, koriander en gebakken uitjes toevoegen. Doe alles in een kommetje, pak een lepel en vindt het lekkerste hoekje van de bank. Zet een film aan en eet smakelijk!!

Laat een reactie achter