• Vandaag voor 17:00 besteld

    De volgende werkdag verzonden

  • Gratis verzending boven 50 euro

    Gratis afhalen in Drouwenermond

  • Webwinkelkeur2
    Vertrouwd online kopen met

    de zekerheid van Stichting Webwinkelkeur

Chili Con Carne bereiden op de Coox stove

Koken op de Coox stove

Deze chili con carne bereiden maak je als een echte cowboy op een COOX en om het helemaal af te maken doe je je leren Witloft schort om.
Chili Con Carne bereiden op de Coox stove wat een geweldige ervaring!

Ingrediënten

  • Rundvlees
  • Hete koffie
  • Gedroogde en verse Spaanse pepers
  • Paprika’s
  • Bonen in blik
  • Gehakte tomaat
  • Rode ui
  • Knoflook
  • Kaneelstokje
  • Olijfolie
  • Komijn
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Verse laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • Melasse of donkere ongeraffineerde rietsuiker
  • Eventueel zure room

Voorbereiding Chili con carne bereiden op de Coox stove

  • Zet koffie en leg de gedroogde Spaanse pepers in de hete koffie. Snijd ze als ze geweld zijn in ringetjes
  • Verwijder de zaadjes uit de verse Spaanse pepers en hak fijn
  • Snijd de knoflook in plakjes
  • Snijd de paprika in reepjes
  • Maak het vlees schoon, verwijder de vetrandjes en snijd het in stukjes

Bereiding Chili con carne bereiden op de Coox stove

Steek de Coox stove aan met een Fatwood Vuurstarters en verwarm de olijfolie in de gietijzeren braadpan. Voeg de komijn, paprikapoeder, oregano, laurierblaadjes en rode ui eraan toe. Laat het pruttelen tot de uitjes zacht zijn.

Voeg daarna de gedroogde en verse Spaanse pepers, kaneelstokjes, knoflook, zout en peper en een scheutje chilikoffie toe. Roer goed en voeg daarna de rest van de koffie (ongeveer een kopje per persoon), tomaten uit blik en melasse toe.

Doe dan het vlees in de gietijzeren braadpan met nog wat zout en peper en laat dit 3 uur pruttelen. Roer af en toe door én zorg dat het vuurtje in de Coox aan blijft.

Trek het vlees een beetje uit elkaar met twee vorken.

Voeg de paprika’s en de bonen toe. Laat het geheel nog 30 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert. Als het vlees gaar is begint het uit elkaar te vallen.

Breng op smaak met zout en peper en eventueel meer verse peper en zure room.

Je kunt dit gerecht serveren met rijst, brood, aardappels en/of salade.

Laat een reactie achter