Pizza oven buiten bakken in je Dutch Oven

Er gaat niets boven dat geweldige gevoel dat je krijgt
als je eindelijk het deksel van je Dutch Oven haalt en in je pan kijkt!

Want je neusgaten vullen zich met een heerlijke geur en je blik gaat naar het gerecht dat je snel zult verslinden rond een kampvuur.

Je krijgt al honger als je er alleen maar aan denkt, en de beste remedie voor dat soort honger is om zo snel mogelijk te gaan koken!

Het is altijd tijd voor het eten van een pizza, ochtend, middag of avond.

Het is een van de beste gerechten die ooit bestaan heeft, en het smaakt extra lekker als je het in je Dutch Oven maakt.


Wat heb je nodig:

Een 6 ft of 9ft Dutch Oven met 15 kolen bovenop, 9 kolen onder de pan
pizzabodem of plakjes pizza deeg (diepvries) van Koopmans

  • 30 stuks pepperoni (of favoriete vlees-topping)
  • 1 kop pizza of pastasaus
  • 1/4 theelepel.
  • knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel.
  • paprika
  • 1/2 theelepel.
  • Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel.
  • uienpoeder
  • 1/4 theelepel.
  • basilicum
  • 1 kop gesnipperde kaas
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: gehakte uien, olijven, pepers of andere favorieten voor pizza-topping. Pizza oven buiten bakken,

Bereiding: Een lekkere Pizza oven buiten bakken

Vet je Dutch Oven in met zonnebloemolie.
Gebruik voor de bodem bijvoorbeeld pizzadeeg (plakjes) uit de vriezer (koopmans).
Laat dit eert licht ontdooien. Snijd stukjes pepperoni doormidden.
Leg bakpapier in je Dutch Oven zodat je de pizza er makkelijk uit kunt tillen!
Maak hem zo groot dat hij net boven de deksel van de pan uit komt waardoor je de pizza er makkelijk uit kunt tillen als hij klaar is.

Plaats de plakjes pizza deeg en de stukjes pepperoni in je Dutch Oven.
Voeg saus toe en strooi er gelijkmatig kruiden overheen en roer voorzichtig om kruiden en vlees gelijkmatig te verdelen. Laat het rijzen tot het volume ongeveer verdubbelt, dit duurt ongeveer 45 minuten.
Dit is niet nodig bij een kant en klare pizza bodem uit de diepvries maar laat hem wel eerst licht ontdooien.

Plaats de Dutch Oven op de houtskoolbriketten en plaats briketten op het deksel. Laat het minimaal 25 minuten bakken zonder de deksel op te tillen!
Til de deksel op en controleer op “gaarheid”. Afhankelijk van het weer kan een extra vijf minuten of langer nodig zijn. Haal je pizza uit de Dutch Oven
Strooi er geraspte kaas over, laat gedurende vijf minuten smelten,
en dan kun je deze heerlijke pizza serveren!


Laat een reactie achter