Clafoutis met kersen uit de Dutch oven (recept + bereidingswijze)

Clafoutis met kersen uit de Dutch oven.

Wat een heerlijk gerecht uit de Dutch Oven en wat heb je hiervoor nodig!

Wij hebben een Petromax dutch oven 6 ft gebruikt. Je kunt ook een van de andere Dutch Ovens gebruiken.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gr suiker
  • 75 gr bloem
  • 1,5 dl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 dl slagroom
  • ½ theelepel zout
  • 500 gram kersen ontpit, liefst vers
  • bakpapier of boter om de Dutch Oven in te vetten

Bereidingswijze van Clafoutis met kersen uit de Dutch oven.

Maak een mooi vuur en zorg voor warme kooltjes naast het vuur, waar je de Dutch Oven op kunt zetten. Om het je zelf gemakkelijk te maken kun je hiervoor de aanmaak bollen van Syttis  gebruiken.

  • Vet de pan in met boter of leg er een vel bakpapier in.
  • Doe de kersen in de Dutch Oven.
  • Klop in een kom melk, slagroom, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag.
  • Giet dit over de kersen in de pan en sluit af met het deksel.
  • Zet de Dutch Oven NAAST het vuur op de kooltjes.
  • Leg ook kooltjes op de deksel zodat verhitting ook van bovenaf komt.
  • Bak nu de clafoutis op gematigde temperatuur af.
  • Maak de Dutch Oven niet té heet, anders brandt de buitenzijde van de clafoutis aan.
  • Bij gematigde temperatuur is de clafoutis binnen 20 minuten gaar.

Eet de Clafoutis lauw-warm. Of gewoon koud, ook super lekker! Eet smakelijk.

Laat een reactie achter